Kunstenaars

Kunstenaars

Locatie 21 a Ton van der Valk

Battenoordsedijk 6

3244 LC Nieuwe-Tonge

Bekijk de kaart

 

Portugese wijnen & Zo

Melkdijkje 4

3252 BD Goedereede

Bekijk op kaart

 

 

Gastvrouw: Helena

www.portugesewijnenenzo.nl

contactpersoon KunstKijk: Ellen van der Bok, 06 232 629 53.

 

 

 

 

 Mijn werk gaat over bouwen. De werkstukken zijn opgebouwd uit verschillende, hoofdzakelijk transparante, materialen: glas, plastic, bedrukte transparanten, gekleurd papier en spiegelend materiaal. Ze zijn ruimtelijk of twee dimensionaal. Door het gebruik van transparantie en door de werking van licht hebben ook de tweedimensionale werken een sterke ruimtelijke dimensie.

Het werk heeft een oorsprong in de architectonische werkelijkheid. Ook dromen over dwalen door verlaten huizen en herinneringen aan oude gebouwen kunnen een aanleiding vormen.  De foto’s die ik gebruik heb ik gemaakt in stations, fabrieken, afbraakpanden en andere gebouwen. De nieuwe bouw-werken hebben een deels bekende en deels vervreemdende uitstraling. Ze roepen vragen op: waar kijk ik naar, wat is die ruimte, wat gebeurt daarbinnen? Ze nodigen uit om van alle kanten, van dichtbij en van veraf te onderzoeken. De werken zijn niet groot, ca. 20 à 40 cm, maar hebben een monumentale uitstraling.

www.ankbos.nl

 

 

 

Ik heb de lerarenopleiding TEHATEX gedaan in Tilburg. Hoofdvak handvaardigheid.

Van 2005 tot 2014 heb ik de opleiding keramiek gevolgd op de academie in Eeklo (België). Deze heb ik afgesloten met de hoogste waardering van de jury. Daarna ben ik doorgegaan met stenen maken en opbouwen.

Sinds ditjaar ben ik lid van het Zeeuws Beeld in Biezelinge.

 

 

 

 

 

 

www.anjavanveen.nl

Anja exposeert op lacatie 18, Haven 14

Geboren Alphen aan den Rijn, woont en werkt in Emmen.

Al van jongs af aan is Betty Jonker actief met penseel en palet. Zij begon haar artistieke loopbaan als tekendocente. Na een loopbaan van 25 jaar in de reclamewereld focust zij zich sinds 2001 weer op het schilderen.

Met trefzekere en krachtige penseelstreken creëert Betty Jonker schilderijen waarin vrolijkheid en kleur centraal staan. Haar werk verraadt een achtergrond die gebaseerd is op een brede ervaring met compositie en kleurgebruik. Dit levert vrolijke impressies op van geabstraheerde, uitvergrote bloemen, mensen, landschappen en dieren met een knipoog naar menselijke relaties.

"Schilderen is mijn passie! Mijn acrylschilderijen kenmerken zich door een uitbundig kleurgebruik en een vrolijke dynamiek. Ik gebruik meestal contrasterende kleuren die ik vaak pasteus opbreng. Er zitten vaak een diepere lagen in mijn schilderijen.Het woord "colorist" is op mij van toepassing. "

Sinds 2003 exposeert Betty Jonker in binnen- en buitenland: Amsterdam - Antwerpen - Barcelona - Berlijn - Florence - Göteburg - Lecce - Torino - Parijs - Stockholm - Monaco - Mexico - Venetië - Vietnam en op een groot aantal locaties in Nederland.

Betty is medeoprichter van de dutch Florence Biënnale artists, jurylid van het internationaal selectiecomité voor World Art Vision, Cancun, Mexico en de Elephant Parade, Emmen.

www.bettyjonker.com

Pagina 1 van 10

Kunstkijk Evenementen

Kunstkijk Muziekfestival

Kunstkijk Kalender