Kunstenaars

Kunstenaars

Paviljoen Sluishaven, met een hapje of een uitgebreide maaltijd met schitterend uitzicht

 

Mariadijk 2

3257 LK Oolgensplaat.

Bekijk op kaart.

Exposanten: Anja Tiberius, Ida Mager, Jacqueline Lincewicz en Ton Tiggelman.

 

 

www.paviljoensluishaven.nl

Contactpersoon KunstKijk: Yvonne van Sambeek, 06 30 395 854.

Ad Noorlander studeerde af aan de Kunstacademie Utrecht en heeft een carrière achter de rug als vormgever en art-director in de publiekstijdschriften. Hij laat zich inspireren door zijn geheel eigen vorm van impressionisme.

Passie voor het water

Licht en water zijn geen toevallig terugkerende factoren in het werk van Noorlander.

Vanuit een persoonlijke passie voor het water en de daarbij behorende lichteffecten, speelt hij met de magie die er bestaat tussen deze twee elementen. Noorlanders werk kenmerkt zich door snelheid, beweging en lef en dat onderstreept hij met een vlotte verftoets die ruw en dik op het doek gezet wordt. Hij gebruikt daarbij steeds enkele elementaire kleuren die naast elkaar op het doek geplaatst worden en van afstand hun werk doen. Daar ontpopt zich een onlosmakelijk spectrum aan kleuren die de essentie van licht weergeven.

www.noorlanderart.nl

Ad exposeert op locatie 8, Schuur Soldaat

Ik groeide op met liefde voor kunst en natuur. Ik zie de natuur als een reflectie van het menselijk lichaam, ziel en geest en andersom. De seizoenen manifesteren zich in ons leven en er zijn periodes vol warmte, loslaten, eenzaamheid en groei. De verandering is hier.

De expositie is samengesteld vanuit het Project “Schuilplaats voor de ziel”. Het project vloeit voort uit mijn beleving van menselijke emoties die de buitenwereld op kan roepen, in dit geval behoefte aan bescherming. In de Schuilplaats voor de ziel kunnen bezoekers terugkeren naar het moment waarop de ziel voorzichtig koos een vorm aan te nemen. Een baarmoederlijke ruimte met gefilterd licht en oergeluiden. Ik hoop dat het me lukt de ruimte toegankelijk te maken voor de bezoekers.

De Schuilplaats voor de ziel is gecreëerd uit zijden bruidsjurken met ecoprint, zelfgemaakte plantaardige verf en poëzie. Ik werk met natuurlijk en gebruikt materiaal. Ecoprint is een techniek, ontwikkeld door India Flint, waarbij plantaardige items op textiel of papier gelegd worden waardoor na koken of stomen prachtige kleuren en vormen verschijnen. In Schotland maakte ik kennis met deze Australische en volgde haar masterclass/retraite Ecoprint. Het was het begin van mijn reis in ecoprint en Afke Post Textiles. Het maken van de natuurlijke verfpasta’s heb ik geleerd van Leentje van Hengel.

De poëzie is van eigen hand en het drukwerk op de zijde en het papier is tot stand gekomen in samenwerking met Cees Smolders van het Nederlands Drukkerij Museum in Etten-Leur. De poëzie is met de hand gezet en gedrukt. De meeste jurken zijn aangeschaft bij een stichting die als doel heeft het leven van weduwen en hun kinderen in Kenia te verbeteren. Dat ik de jurken, die in vervlogen dagen niet zijn opgehaald bij de bruidszaak, nu mag laten stralen, geeft ze extra betekenis. Ze staan voor de relatie van mensen met de wereld, ieders binnen- en buitenwereld.

afkeposttextiles.weebly.com

Afke exposeert op locatie 21, Hofstede Lust & Last.

Adriana Balke maakt beelden in steen en brons, etsen en schilderijen.

Zij werkt met middelharde en harde steen, die het beeld langzaam prijsgeeft. Door de hardheid van het materiaal krijgen de vormen iets weerbarstigs. Zij ziet het als een spannende wisselwerking: de steen zet jou naar zijn hand en andersom. Er ontstaat een evenwicht tussen hard en zacht.

Het werken met was vormt een tegenwicht. Uit de zachtheid van dit materiaal wordt een vloeiende vorm opgebouwd, die vervolgens in brons wordt gegoten. Het zijn veelal dier- en mensfiguren die gestold zijn in beweging. Zij probeert de emotie van dat ene moment te vangen, waarin de essentie van een gevoel, een actie, een gebaar of gebeurtenis wordt samengevat. Zij werkt veel naar model.

Schilderijen en etsen zijn veelal verhalend, n.a.v. uitspraken of gedichten. Portretten maakt zij in opdracht.

www.atelierinzien.nl

Adriana exposeert op locatie 5, Haven 14

Geboren in Den Bosch 1952

Opleiding: ND-opleiding Tilburg en 2de graads Textiel-opleiding in Arnhem.

Ik maak beelden van stevige dames in klei die daarna in brons worden gegoten. Daarnaast maak ik ranke vrouwenbeelden. Vaak gebruik ik daarvoor dezelfde mal. Door de  kleding die ik  erom heen drappeer wordt ieder beeld uniek. Deze beelden worden gegoten in brons of gemaakt van kunststof met textiel.

www.aldapoulussen.nl

Alda exposeert op locatie 2, Proeverij 13.

Pagina 1 van 29