Kunstenaars

Na mijn opleiding Industriële Vormgeving Eindhoven (en de opleiding Mens en Arbeid in Amsterdam) heb ik mij aanvankelijk toegelegd op werken in steen. (daarnaast 3 dagen/week de kost verdienen binnen het onderwijs). Sinds 20 jaar maak ik voornamelijk bronzen beelden; was (de voorganger voor brons) geeft  mij meer mogelijkheden in experimenteren met vormen. 

Uit mijn werk spreekt een betrokkenheid bij de natuur.  Niet enkel de specifieke verschijningsvormen, maar ook de energieën, die het leven mogelijk maken.  Mijn beelden bewegen zich tussen figuratie en abstractie. Daarnaast bemerk ik de laatste jaren een liefde voor schalen, al of niet met toevoegingen. Mijn laatste passie betreft de Wachters: doorleefde afrasteringspalen van acaciahout met brons.  Ik vind patina (kleur) en textuur (huid) van een beeld bepalend voor zijn zeggingskracht en ik besteed daar veel aandacht aan.

Tot 2014 heb ik met veel plezier mijn beelden zelf gegoten, en veel geleerd over invormen, gieten en afwerken, bij kunstenaarscentrum de Olifant in Nijmegen.  Sinds dit centrum eind 2014 helaas is wegbezuinigd laat ik mijn brons gieten bij Kemner in Cuijk. De gehele afwerking doe ik zelf.  Het merendeel van mijn beelden worden eenmalig gegoten, zijn unica.

www.bronswerkplaats.nl

Harrie exposeert op locatie 21, Hofstede Lust & Last

 

Zoek in de website

Kunstkijk Evenementen

Kunstkijk Muziekfestival

Kunstkijk Kalender