Geboren Alphen aan den Rijn, woont en werkt in Emmen.

Al van jongs af aan is Betty Jonker actief met penseel en palet. Zij begon haar artistieke loopbaan als tekendocente. Na een loopbaan van 25 jaar in de reclamewereld focust zij zich sinds 2001 weer op het schilderen.

Met trefzekere en krachtige penseelstreken creëert Betty Jonker schilderijen waarin vrolijkheid en kleur centraal staan. Haar werk verraadt een achtergrond die gebaseerd is op een brede ervaring met compositie en kleurgebruik. Dit levert vrolijke impressies op van geabstraheerde, uitvergrote bloemen, mensen, landschappen en dieren met een knipoog naar menselijke relaties.

"Schilderen is mijn passie! Mijn acrylschilderijen kenmerken zich door een uitbundig kleurgebruik en een vrolijke dynamiek. Ik gebruik meestal contrasterende kleuren die ik vaak pasteus opbreng. Er zitten vaak een diepere lagen in mijn schilderijen.Het woord "colorist" is op mij van toepassing. "

Sinds 2003 exposeert Betty Jonker in binnen- en buitenland: Amsterdam - Antwerpen - Barcelona - Berlijn - Florence - Göteburg - Lecce - Torino - Parijs - Stockholm - Monaco - Mexico - Venetië - Vietnam en op een groot aantal locaties in Nederland.

Betty is medeoprichter van de dutch Florence Biënnale artists, jurylid van het internationaal selectiecomité voor World Art Vision, Cancun, Mexico en de Elephant Parade, Emmen.

www.bettyjonker.com

Betty exposeert op locatie 5, Haven 14

Zoek in de website

Kunstkijk Evenementen

Kunstkijk Muziekfestival

Kunstkijk Kalender