“Mijn kunst is een conversatie met de aanschouwer.”
Corine is geboren in Woudrichem en groeide op langs de stranden van de Merwede. Al van jongs af aan is zij gefascineerd door creëren, het scheppen van iets nieuws. In de jaren negentig gaat ze aquarelleren, en later schilderen met acrylverf. In de loop der jaren verwerkte ze daarbij allerlei materialen op doek, zoals hout, rubber, eierschalen, plastic of aluminium. Altijd grijpt haar kunst op een of andere manier terug naar de natuur, hetzij qua afbeelding hetzij via het materiaal dat ze erin verwerkt.

Sinds zes jaar verschuift haar aandacht naar keramiek. Daarin zoekt ze naar niet alledaagse vormen, die in de opbouw al een uitdaging zijn en waarbij het technische aspect een grote rol speelt. Daarbij maakt zij gebruik van allerlei soorten klei en zand om te komen tot een spannend beeld. Het zijn abstracte, maar vaak ook organische vormen. De klei die zij gebruikt mag zijn eigenschappen en uiterlijk tonen en het eindresultaat hoeft niet altijd een afgesloten geglazuurd geheel te zijn.

Zij won de Jan van Asselbergh aanmoedigingsprijs en exposeerde op verschillende kunstroutes en events in Nederland en België waaronder Kunstmaand Ameland en Kunstschouw.

www.corinekroezen.nl

 

Zoek in de website

Kunstkijk Evenementen

Kunstkijk Muziekfestival

Kunstkijk Kalender