Fons Kern is juwelier/horlogemaker/opticien  van beroep, werkt in zijn eigen winkel aan de zandpad in Middelharnis. Naast juwelier is hij een gepassioneerd fotograaf. Begonnen in 1878 met fotograferen en ontwikkelde vanaf  het begin alle foto’s in eigen beheer. In het huidige digitale tijdperk niet zo’n probleem, maar in het niet digitale tijdperk was dat een enorme klus.

De fotografie is in de loop der jaren enorm verandert. Ik vind het belangrijk om je eigen koers te varen en te vertrouwen op je eigen kwaliteit.

De erkenning van Fons als fotograaf is tot uiting gekomen met de BMK titel van de Nederlandse Fotobond. De BMK is in kwalitatieve zin de hoogste onderscheiding die behaald kan worden binnen de bond.

Fons is ook in bezit van de onderscheiding “Artist FIAP “. Deze onderscheiding wordt door de “Fédération Internationale de l`Art Photographique toegekend aan fotografen waarvan de artistieke kwaliteiten, techniek en productie erkend zijn, door de deelname aan internationale salons onder FIAP erkenning.

Fons is voornamelijk een landschapsfotograaf, die naast de sfeer in het landschap, ook het gevoel voor lijn en compositie van groot belang vindt. Mede door de beheersing van de  techniek bereikt hij een heel eigen benadering van het landschap.

Ook andere onderwerpen worden uitgediept, zo maakte hij een heel bijzondere serie van Auschwitz in Polen en beelden van verlaten gebouwen in het buitenland.

Door zijn beroep en passie weet Fons creativiteit en vakmanschap te koppelen. Hierdoor is hij in staat te blijven verrassen  en vernieuwen. Daar gaat en staat hij voor.

www.kern-fotografie.nl

Fons exposeert op locatie 34, Ouddorp Duin.