Even voorstellen: mijn naam is Ineke Snoek-Terlouw (1956). Familie en vrienden hebben mij van kinds af aan “Pien” genoemd. Vandaar “beelden van Pien”.

Ik woon in Dirksland, een dorpje op Goeree-Overflakkee, ben getrouwd en heb twee kinderen die inmiddels het huis uit zijn.

Als kind tekende ik al veel en wilde graag naar de Kunstacademie. Maar er moest een “degelijk” beroep gekozen worden. Het werd het basisonderwijs. Later ben ik tekenlessen gaan nemen aan de Volksuniversiteit in Rotterdam. Nog later heb ik de cursus cartoontekenen van de LOI gedaan. Hieruit volgden verschillende opdrachten.

Enkele jaren geleden volgde ik een cursus keramiek bij kunstenaar Cees Dirkzwager uit Melissant. Sindsdien ben ik “bevangen” door het materiaal en ben ik hier dagelijks mee bezig.

Humor is belangrijk in mijn werk. Mijn beelden zijn figuratief maar met een knipoog.

Soms maak ik gebruik van ander materiaal in mijn werk. Keramiek wordt dan gecombineerd met verharde textiel, zelf hardend materiaal en/of metaal. Voor de kleuren gebruik ik glazuur, beits, acrylverf en/of aquarelverf.

Mijn inspiratiebron is de dagelijkse werkelijkheid om mij heen; mens en dier bieden talloze mogelijkheden.

Door dingen uit te vergroten krijgen mijn beelden een humoristisch karakter. Het is dan ook mijn bedoeling om herkenning en een glimlach uit te lokken.

www.beeldenvanpien.nl

Ineke Snoek exposeert op locatie 25, Even Buiten.

Zoek in de website

Kunstkijk Evenementen

Kunstkijk Muziekfestival

Kunstkijk Kalender