vanaf 1982 werkzaam als beeldend kunstenaar. Schildert, fotografeert, fantaseert en combineert…….  

Is een van de meest bekeken theater en muziekfotografen. Werkt in opdracht voor diverse managements, musici en theatermakers. Foto’s worden wereldwijd gepubliceerd en gebruikt voor PR, boeken, cd-dvd, affiches en illustraties en diverse kunst en theaterproducties.

Het werk van Jaap Reedijk heeft een abstracte opbouw maar altijd herkenbare elementen die het kunstwerk een geheel eigen karakter geven.

De beeldtaal van Reedijk is altijd en overal herkenbaar zowel in de schilderijen, objecten als in de foto’s. Een zweem nostalgie, mystiek en verwondering zijn de basiselementen voor de heldere werken die veel ruimte open laten voor de eigen inbreng van de kijker zowel in de schilderijen, foto’s alsmede de monumentale sculpturen.

Kunst van Jaap Reedijk bevindt zich in particuliere verzamelingen en  in diverse bedrijfscollecties. In de gemeente Middelharnis staat het  “Boomsma monument” van Reedijk.

Op de Kaai in Sommelsdijk staan twee monumentale kunstwerken die herinneren aan de glorietijd van de Sommelsdijkse haven. “Het schip aan de kade” en “het weeghuisje” met de werkmannen. Bij de buitenhaven van Middelharnis staan op het RTM perron een aantal kleinere kunstwerken as symbool voor de reizigers die vanuit daar het eiland op en af gingen.

De kunstenaar werkt vanuit zijn atelier/studio in Sommelsdijk en verhuurt, naast de verkoop, zijn werk via de eigen kunstuitleen van zijn galerie.

www.jaapreedijk.nl

Jaap exposeert op locatie 20, Atelier Jaap Reedijk.

Zoek in de website

Kunstkijk Evenementen

Kunstkijk Muziekfestival

Kunstkijk Kalender