Geboren 28-06-1948 te Delft, doorliep de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag. Verhuisde op zijn 25ste jaar naar Goeree-Overflakkee en woont nu al 40 jaar op dit eiland net buiten Nieuwe Tonge.

Zijn werk
Joep is een veelzijdig kunstenaar en de manier waarop hij schildert is realistisch, surrealistisch en abstract. Met name de laatste richting heeft zijn voorkeur. In de periode dat zijn atelier nog niet gereed was, maakte hij kleine etherische werkjes. Na een tentoonstelling waarbij bijna al deze etherische werkjes werden verkocht, ging hij van de ene dag op de andere dag over op spiraalachtige vormen, waar ook in zijn laatste werk zowel in zijn schilderijen als in zijn foto's nog duidelijk sporen van zijn terug te vinden. Ook maakt Joep objecten van onder meer klei, hout, plastic, ijzerdraad en glas. Soms worden dat hele installaties waarbij hij het performance gebeuren niet schuwt.

Over hoe de kunstenaar zijn table-top foto's maakt, doet hij niet geheimzinnig. Hij vertelt dat hij bijvoorbeeld met behulp van spiegels, doekjes, gekleurd papier - veelal zelf geschilderd - kleine objecten maakt en op deze wijze de vreemdste foto's componeert. Vaak komen deze foto's abstract over.

www.joep-art.nl

Joep exposeert op locatie 10, Galerie Mandala-Ei

Zoek in de website

Kunstkijk Evenementen

Kunstkijk Muziekfestival

Kunstkijk Kalender