Tot 2006 schilderde ik, naast mijn werkzaamheden op ander gebied met een zekere (on)regelmaat, maar sinds die datum wijd ik mij geheel aan de schilderkunst en sinds die tijd aan een kleine 40 exposities deelgenomen, zowel solo- als groepstentoonstellingen. De werken zijn in olieverf op linnen.

In 2014 werd een schilderij bekroond met de Merit Award van Palm Art Domain, Leipzig.  In dat jaar behoorde een ander doek tot de prijswinnaars van “Schilderij van het Jaar”. Ook in 2015 , 2016 en 2017 werd een van mijn schilderijen genomineerd voor die titel.

Over de aard van mijn werk schreef de conservator van het Pablo Rueda Lara Museum in Rotterdam:
De onderwerpen van de schilderijen van Max Baris zijn alledaags; verstilde composities van wat hij in zijn nabijheid of op zijn reizen waarneemt. In zijn city scapes toont hij een bijzonder oog voor stadsgezichten en stedelijke stillevens. Hij neemt je mee naar verre bestemmingen of op een stedentrip in de buurt. Soms is zijn werk ruw opgezet, soms fijn uitgewerkt, maar altijd trefzeker. Zijn werk nodigt uit tot fantaseren, je hebt de neiging achter de verf te willen kijken. De onderwerpen zijn meestal beeldvullend en geïsoleerd van hun omgeving weergegeven; verstild, soms desolaat. Het werk suggereert de aanwezigheid van mens en bedrijvigheid, maar in feite heerst inactiviteit en leegte.

www.maxbaris.nl

Max exposeert op locatie 34, Ouddorp Duin.

Zoek in de website

Kunstkijk Evenementen

Kunstkijk Muziekfestival

Kunstkijk Kalender