Fotoclub De Rarekiek is opgericht op 9 september 1957 als Foto Kring Kiekend Flakkee. In 1963 werd gefuseerd met de diaclub De Kleurenzifters en in 1967 werd de naam De Rarekiek in gebruik genomen. De club groeide en bloeide vanaf de jaren '60 en telt momenteel ruim 35 leden.

Inmiddels is het 2017. Helaas hebben we geen leden meer van het eerste uur. Dat fotografie ook niet uitsluitend een mannenhobby is, bewijst de De Rarekiek met veel vrouwelijke leden. Diverse leden komen van buiten Goeree-Overflakkee en zelfs uit Dorchester in Engeland. Met deze club heeft De Rarekiek een samenwerking die in 2013 leidde tot een digitale wedstrijd tussen beide clubs en vervolgens een fotobespreking van elkaars foto's, die we verder willen uitbouwen.

In september 2014 verliet De Rarekiek het pand aan de Kerkstraat in Sommelsdijk om te verhuizen naar het Diekhuus aan het Beneden Zandpad in Middelharnis.

Waar komt de naam Rarekiek vandaan? De Van Dale zegt er het volgende over: een kijkkast of kiekkast, gebruikt op de kermis, iets vreemds of de kermisman zelf. In 1967 kreeg de club dankzij Marina Blaauboer deze naam.De leden presenteren hun foto’s tijdens KunstKijk waarbij de verscheidenhei van de leden tot uitdrukking komt.
www.rarekiek.nl

De Rarkiek exposeert op locatie 7, Jachthaven Atlantica.

Zoek in de website

Kunstkijk Evenementen

Kunstkijk Muziekfestival

Kunstkijk Kalender