Muziek

Muziek

Toedus on Tour is een unieke mobiele muzikale theateract van Ernst (zang/gitaar) en Joke van der Sloot (Bass). Zij voeren een act ‘’vanuit’’ hun speciale ratlook cabrio  op elke locatie waar de auto kan komen.

Deze act heeft zich het laatste jaar ontwikkeld tot een internationale attractie voor elke gelegenheid waar mensen verrast en vermaakt moeten worden.

Joke en Ernst hebben een ludiek  verhaal over hun avonturen en spelen herkenbare muziek uit de jaren 60,70, 80. Het optreden is interactief met het publiek, zorgt voor een lach en een traan en draagt bij aan een onvergetelijke ervaring.

Toedus on Tour heeft alle voorzieningen ‘’aan boord’’ waardoor er géén opbouwtijd nodig is. Hierdoor kunnen op één dag veel verschillende locaties worden aangedaan. Deze act past dan ook perfect bij  (kunst) manifestaties, surprice party’s, meetings, openlucht diners, (street) festival, rally’s, bedrijfsopeningen, etc.   

Toedus on Tour heeft een eigen facebook pagina: www.facebook.com/toedusontour

Toedoes on Tour spelen op 10 mei.

Ynke van der Wagt begon op jonge leeftijd met pianospelen. De eerste jaren had zij les van Edith Rutgers te Hellevoetsluis. Al snel bleek dat Ynke over bovengemiddelde aanleg voor muziek beschikt, en zij ging les volgen bij Marlies van Gent (hoofdvakdocente conservatorium Den Haag).
Na het behalen van haar VWO diploma vervolgde zij haar studie piano bij Barbara Grajewska aan het conservatorium in Rotterdam. In 2008 behaalde zij haar Bachelor diploma docerend musicus en kamermuziek bij Bart van de Roer aan het conservatorium in Tilburg.
In 2008 is Ynke begonnen aan de Master opleiding uitvoerend musicus bij Alan Weiss aan het Lemmensinstituut te Leuven en zij behaalde daar haar meestergraad piano en kamermuziek.
Zij volgde masterclasses/gastlessen bij o.a. Michael Davidson, Sonja Bos, David Kuyken, Geoffrey Madge, Marcel Baudet, Norma Fisher, Sergejs Osokins en Daniel Rivera.

Jantijs Volker begon op 8 jarige leeftijd met klarinetspelen. Na het spelen in diverse harmonie orkesten en het voltooien van de Waalwijkse muziekschool, volgde hij lessen aan het Rotterdams conservatorium, o.a bij N. Braithwaite, R. Dils en masterclasses bij W. Boeykens.
Na enkele jaren maakte hij de overstap naar het Koninklijk Haags conservatorium om verder te studeren bij P. Woudenberg.
In deze periode speelde hij in diverse kamermuziek ensembles, symfonie – en harmonie-orkesten o.l.v. diverse dirigenten, o.a. met H. Friesen en het A’dam windorchestra.
Als muziekdocent was hij indertijd verbonden aan de harmonie-orkesten Barendrecht en Alblasserdam.
Daarnaast is Jantijs afgestudeerd als maritiem officier en naval architect HTS scheepsbouw en momenteel is hij werkzaam als surveyor voor een classificatiebureau.

Jantijs en Ynke spelen zondagmiddag op locatie 30, de Overkant.

Sax'a'Holic is een saxofoonensemble van fanfareorkest Vooruit uit Oude Tonge. De leden van dit ensemble zijn enthousiaste saxofonisten die het leuk vinden om meerstemmig met elkaar samen te spelen. 

Sax'a'holic bestaat uit 5 dames: Annelies van Heemst op sopraansax, Sanne Smeets op altsax, Corry Maliepaard en Carolien Kranse op tenorsax en Tonny Smeets op baritonsaxofoon.

Sax'a'holic is ontstaan in 2014 toen in de kerstperiode behoefte bleek te bestaan aan een klein ensemble om kerstvieringen op te luisteren. Het samenspel kreeg een vervolg bij het D-examen van Sanne (op sopraansax). Dit smaakte naar meer en sindsdien speelt Sax'a'holic regelmatig samen. Het laatste optreden was tijdens de kerstzang in de RK-kerk in Oude-Tonge.Sax'a'holic speelt muziek in diverse genres. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op KunstKijk 2017 spelen zij vooral easy-listening muziek met hier en daar een solistisch trekje.

Sax'a'holic speels op zatermiddag 12 mei bij locatie VP Motorsport, tijd: 15.00 uur.

 

Al vanaf haar vijfde speelt Carlijn (1989, Utrecht) cello. In haar jonge jaren kreeg ze een plek in diverse nationale jeugdorkesten, waaronder het JeugdOrkest Nederland. Vier jaar geleden vertrok ze naar Londen. In haar Londonse vrije uren kwam ze in contact met andere muziekgenres dan alleen klassiek. Het was een prikkel om te beginnen met het schrijven van nummers op de gitaar en om de cello weer op te pakken. Londen ruilde ze na anderhalf jaar in voor Buenos Aires. Argentinië, het land van de tango, bleek een springplank voor haar solo-carrière. Aldaar kwam ze vrij snel in contact met mede muziekgekken, kreeg ze nieuwe inspiratie voor haar nummers en speelde ze met een Argentijnse folklore band op de nationale televisie. Met haar zelf-opgerichte Nederlands - Argentijnse band 'Bad Peaches' speelde ze op vele mooie plekken in Buenos Aires. Daarnaast werd ze gevraagd door andere artiesten om onder andere te spelen voor Sofar Sounds, een wereldwijde organisatie waar de 'independent music' centraal staat en stond ze in het voorprogramma van de band 'El Caribefunk'. Deze samenwerking inspireerde Carlijn al snel tot haar eigen solo-project: cello-singer-songwriter Carly E.

Zichzelf begeleidend op akoestische of elektronische cello zingt ze haar nummers. Ze maakt daarbij gebruik van diverse ritmische technieken en een loop pedal. Invloeden uit Folk, Indie, Rock en zelfs Jazz en Blues zijn terug te horen in haar frisse muziek. Onlangs heeft ze haar eerste EP uitgebracht 'Blue Funny You', die in het teken staat van emotionele tegenstellingen.  Aan de ene kant neemt Carly E. je mee met de melancholische klanken van haar cello... En aan de andere kant worden up-tempo nummers in combinatie met eigen geschreven ironische teksten, door haar sensuele en jazzy stem, ten gehore gebracht. 

www.carlyemusic.com

Wim van Ham combineert de laatste jaren een aantal zaken: het zingen van liedjes, vertellen van verhalen en het voordragen van versjes. Van een bepaalde stijl kan je niet spreken, het is een soort dwarsdoorsnee van bekend en onbekend werk. Voorop staat wel dat of de muziek en/of de tekst het beluisteren waard is of bekend uit “vroeger tijden……”

Zeker geldt dat voor de verhalen of beter gezegd verhaaltjes. Geput wordt uit  verhalenbundels vaak met een onverwachts of toch een mooi eind. De versjes zijn meestal van het “lighvers” genre, verrassend in brede zin, afgewisseld met een echt gedicht.

 

Wim deed al eerder mee met de KunstKijk wat hij een inspirerend eilandelijk gebeuren vindt.

Zaterdag 27 mei vanaf 14.00 uur.

Locatie 17, Atelier Yvette Jansen.

Pagina 1 van 2

Zoek in de website

Kunstkijk Evenementen

Kunstkijk Muziekfestival

Kunstkijk Kalender